LORICATUS

LOD szintek

LOD 100

Általánosan használt szint, ahol a modellelemek szimbólumok formájában jelennek meg. Célja az objektumok létezésének jelzése, de nem tartalmaz geometriai vagy méretinformációkat. Példa: Lámpatest LOD 100 reprezentációja – Ár/m2 adatok, nincs kidolgozott geometria.

LOD 200

A modellelemek közelítő mennyiséggel, mérettel, alakkal, elhelyezkedéssel jelennek meg grafikusan.

LOD 300

Grafikusan jelennek meg a modellelemek a valódi elemre jellemző mennyiséggel, mérettel, alakkal. Tartalmazza a modellből eredeztethető nem modellezett információkat is. Példa: Lámpatest LOD 300 reprezentációja – Tervezők által meghatározott téglatest alakú lámpatest pontos mérettel és adattartalommal.

LOD 350

Grafikus megjelenítés a valódi elemre jellemző részletekkel és kapcsolódási információkkal. Tartalmazza a modellből eredeztethető nem modellezett információkat. Példa: Lámpatest LOD 350 reprezentációja – Ténylegesen tervezett modell részletes műszaki adattartalommal.

LOD 400

Grafikus megjelenítés a valódi elemre jellemző részletekkel, gyártásra vonatkozó információkkal. Tartalmazza a modellből eredeztethető nem modellezett információkat. Példa: Lámpatest LOD 400 reprezentációja – Gyártmányterv szinten kidolgozott lámpatest minden részlettel.

LOD 500

A valóságban mért elemek tulajdonságait tükrözi, a megvalósult állapot rögzítésére szolgál. Tartalmazza az üzemeltetési vagy beépítéskor keletkezett információkat. Példa: Lámpatest LOD 500 reprezentációja – Valós helyzet, méret, és az alkalmazott üzemeltetési adatokkal.