LORICATUS

Hossz- és keresztszelvény

Hossz- és keresztszelvény készítés

Hossz és Keresztszelvény készítés

Fedezze fel szolgáltatásaink széles skáláját, beleértve a hossz- és keresztszelvény készítést, amely a szintezés osztályozásának fontos részét képezi.

Szintezés Osztályozása

A szintezési munkák során különböző típusú szintezéseket végezünk el annak érdekében, hogy meghatározzuk az alappontok és részletpontok magasságát. A következő szintezési fajtákat különböztetjük meg:

  1. Alappontszintezés
  2. Vonalszintezés
  3. Hossz-szelvény szintezés
  4. Keresztszelvény-szintezés
  5. Területszintezés
  6. Hosszméréssel kapcsolatos szintezés
  7. Alappontszintezés

Az alappontszintezés célja két vagy több magassági alappont közötti magasságkülönbség meghatározása. A mérést a legrövidebb úton, légrezgések nélküli időszakokban végezzük. A mérési eredményeket gondosan jegyzőkönyvbe rögzítjük.

Hossz-szelvény és Keresztszelvény Szintezés

A vonalas létesítmények (például út, vasút) magassági felmérését hossz- és keresztszelvények segítségével végezzük. A hossz-szelvény szintezést általában a vonalas létesítmény tengelyvonalában végezzük. A keresztszelvény-szintezés során a hossz-szelvény tengelypontjában, a tengelyvonalra merőleges vonalakban felvett terepi részletpontokat határozzuk meg.

Területszintezés

A területszintezés során olyan terület jellemző pontjainak magasságát határozzuk meg, amelyeknek mind hosszanti, mind keresztirányú kiterjedése jelentős. A területszintezés többféle módon történhet, beleértve a hossz- és keresztszelvényekkel, négyzethálózatosan és tachimetrikusan történő felvételt.

Fedezze fel a Loricatus széleskörű szolgáltatásait, és bízza ránk a szintezési feladatokat! Rugalmas és tapasztalt csapatunk biztosítja a magas szintű minőséget és pontosságot minden projektben.

Kapcsolódó iparágak

Útépítés, vasútépítés

Közműfelmérés, városrendezés

Hidak felmérése

Térképészet

Kérjen ajánlatot

Contact Form Homepage
Loricatus logo